2024

18. 5. 2024

Letošní startovní listina se nám rychle zaplnila, ale posléze konfrontována s předpovědí počasí se nám zase trochu vyprázdnila. Při tom jsme měli takové pěkné zázemí v Letovisku Slapy, kde se každý mohl schovat, osušit a dokonce i sezobnout nějaké občerstvení. Nevadí, sešlo se dost statečných běžců velkých i malých abychom měli pěkný májový závod.

Na dobře navlhčené trati, chvílemi i s průběžným kropením, se běželo zvláště svěže a pro letošní medaile si doběhli v kategorii do padesáti let Vítězslav Plavec ze Slap (33:34), Martin Zloch z Rajchardova (35:33) a Tomáš Slavata z Atletika Tábor (37:32).

Mez ženami pak Zita Lamberková z Čími (41:37), Tereza Čermáková ze Slap (42:05) a v osobním rekordu také Čermáková Petra rovněž Slapy (45:31).

Ve starších kategoriích zazářil Peter Popluhár ze Slap (50:47) a z žen tradičně Kateřina Kotrčová, Slapy (42:33) a na druhém místě Libuše Vlachyňská z Prostřední Lhoty (52:08).

Jak je vidět, letos byl Májový běh především doménou místních sportovců, což nás moc těší a doufáme, že jejich řady se budou dále rozšiřovat.

I všichni ostatní dobíhali se silnými emocemi ve tváři, ať už šlo radost či vyčerpání.

Mezi dětmi byly kategorie rozděleny tak aby věkové rozdíly byly co nejmenší a tak se všechny děti postavily na stupně vítězů a kromě medaile si mohly vybrat i z velké nabídky odměn za svůj sportovní výkon.

Díky, že jste dorazili, trénujte a přijďte za rok zase. Velké díky patří také našim partnerům:

Tomáš Slavata, Svět běhu, Statek Slapy, Letovisko Slapy, Les Slapy

Výsledky…